Dziś chciałam utrwalić przepis na pierogi, jakie ostatnio bardzo mi posmakowały. Wersja na słodko. Jeśli ktoś lubi wyraźnie słodki smak można polać je odrobiną słodzonej śmietanki, choć dla mnie i bez tego są pyszne. Nie podaję przepisu na ciasto na pierogi, ponieważ każdy robi je jak lubi. Ja, tak jak moja mama, dodaję do mąki jedno jajko i zarabiam z ciepłą wodą. Podana ilość farszu wystarczy na pół kilograma mąki.
Ser, kasza manna i cukier waniliowy:) Polecam :)
Składniki:
0,5 kg sera półtłustego
0,5 szklanki kaszy mannej ( surowej)
2 żółtka
2 lub 3 łyżki cukru
opakowanie cukru waniliowego (16 g)
Ser rozdrobnić w misce widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę. Bardzo proste :)