Sałatka z paluszków krabowych i makaronu ryżowego to propozycja na lekki obiad lub ciekawą "sałatkę imieninową". Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie połączenie krabów z podsmażonymi pieczarkami i sporą ilością natki pietruszki. Jak dotąd, jest to zdecydowanie mój faworyt wśród makaronowych sałatek. Polecam :)
Przepis Pani Joli, naszej sąsiadki, którą serdecznie pozdrawiam:)
Składniki:
100 g makaronu ryżowego
0,5 kg pieczarek
250 g paluszków krabowych
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1-2 łyżki majonezu (tylko do połączenia składników)
sok z 1/2 cytryny
Pieczarki obrać, podsmażyć i odstawić do wystudzenia. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu (można go nieco pokruszyć) i również studzimy. Paluszki krabowe kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie łączymy wszystkie składniki. Jeśli ktoś woli można odrobinę posolić. Przed podaniem przechowywać w lodówce. Smacznego:)
świetnie wygląda ;)))
OdpowiedzUsuńDzięki, bardzo smaczne połączenie :) Pozdrawiam:)
UsuńPoproszę porcję tej pyszności
OdpowiedzUsuńSerdeczności zostawiam.
Chętnie się podzielę :) Pozdrawiam:)
UsuńMusi być pyszne!
OdpowiedzUsuńPolecam i Pozdrawiam:)
Usuń